Ogrevanje na plin

Približuje se čas jeseni in zime in s tem nizkih temperatur. Zato je potrebno pred kurilno sezono opraviti preventiven pregled ogrevalnega sistema, saj največkrat napake na sistemu za ogrevanje ugotovimo takrat, ko je že prepozno. Da ne bi po nepotrebnem zašli v težave sredi kurilne sezone, ko so temperature že nevzdržno nizke, raje pred sezono samo preverite, ali vaš sistem deluje nemoteno. Ogrevanje na plin je primerna rešitev, ko potrebujete zanesljiv in varčen vir toplotne energije, ki ima mnoge tehnološke prednosti – predvsem je treba pri uporabi ogrevanja na plin izpostaviti prednostim, kot so visoki izkoristki, okolju prijazno izgorevanje in konkurenčna cena. Ko plin izgoreva, nastaja najmanj škodljivih snovi, prav tako plin ne sprošča vonja, prahu in delcev in ni nevaren talnici, zato je eno sredstev, ki jih spodbuja tudi država. Zaradi svojih odličnih lastnosti za ogrevanje plin mnogi vidijo kot energent prihodnosti in mu dajejo prednost pred ogrevanjem na olje, ogrevanjem s kaminom, ogrevanjem z lesenimi peleti in ogrevanjem na elektriko.
Ogrevanje na plin, posebej s cenovno ugodnejšim zemeljskim plinom, pa tudi z utekočinjenim naftnim plinom, je zelo praktično, zlasti z mešanico propan-butan, saj so izkoristki peči visoki, ogrevanje na plin omogoča dovršeno in energijsko varčno tehniko, pri kateri so tudi izpusti škodljivih snovi nizki, kar varuje okolje. Pod zemeljsko skorjo je zalog za ogrevanje na plin dovolj za najmanj 70 let in vsako leto se odkrivajo nove in nove zaloge. Zaloge plina so dosti večje od zalog nafte.
Uporaba zemeljskega plina omogoča velike prihranke, zato se potrošniki radi odločijo za ogrevanje na plin. Zemeljski plin se uporablja za različne zadeve: v industriji, za komercialno rabo pri ogrevanju in hlajenju, v široki potrošnji za gospodinjstva, za proizvodnjo električne energije, kot surovina za pridobivanje umetnih gnojil in metanola in tudi za pogon motornih vozil. Je zelo čist in poceni energent, še posebej, ko ga uporabljamo neposredno za ogrevanje in pripravo tople vode ter pri generaciji električne energije.

Impressum

Copyright © 2012. All Rights Reserved.